تفاوت ساتنا و پایا | حواله ساتنا چیست؟ | روش های انتقال وجه
از مهمترین سرویسهای بانکی میتوان به سرویسهای مربوط به انتقال وجه اشاره کرد. این سرویسها در حقیقت به روشهای مختلفی از جمله روشهای آنلاین و آفلاین، مبلغی را از یک حساب به حساب دیگر در شبکه بانکی منتقل میکنند. سهولت استفاده در سرعت در انتقال وجه، از پارامترهایی است که بسیار حائز اهمیت میباشد. با پیشرفت فناوری، روشهای متنوعتری برای انتقال وجه به وجود آمدهاند که باعث صرفهجویی زیادی در وقت ما میشوند. در ادامه ضمن آشنایی با روش های انتقال وجه به این سوال پاسخ میدهیم که حواله ساتنا چیست؟ و تفاوت ساتنا و پایا را به طور دقیق بررسی میکنیم.
آشنایی با روش های انتقال وجه
به طور کلی سه روش برای انتقال وجه وجود دارد که عبارتند از:
- انتقال وجه از طریق مراجعه به شعبه
- انتقال وجه از طریق خودپرداز
- انتقال وجه از طریق اینترنت
انتقال وجه از طریق مراجعه به شعبه
از گذشته تا به امروز، انتقال وجه از طریق مراجعه به شعبه، همواره یکی از گزینههای روی میز بوده است. انتقال وجه از طریق شعبه با استفاده از کارت بانکی یا از طریق سامانههای پایا و ساتنا امکانپذیر است. در روش کارتی، پس از مراجعه به شعبه باید فرم مخصوص انتقال وجه را پر نمایید. بعد از وارد کردن اطلاعات حساب مقصد و مبلغ مد نظر، کارت بانکی، کارت ملی و فرم را در اختیار کارمند بانک قرار میدهید. این انتقال از طریق دستگاه پوز موجود در شعبه انجام میگیرد. سقف این نوع تراکنش 15 میلیون تومان است. کارمزد آن نیز برای مبالغ زیر یک میلیون 500 تومان و برای مبالغ بالاتر، به ازای هر یک میلیون، 200 تومان اضافه میشود.
علاوه بر روش ذکرشده، از روشهای ساتنا و پایا و نیز میتوانید استفاده نمایید. در این روش ابتدا به بانک صادرکننده حساب خود مراجعه کنید و فرم انتقال پول ساتنا یا پایا را تکمیل نمایید. توجه کنید که برای این نوع انتقال وجه، دانستن شماره شبا حساب مقصد، الزامی است. سقف انتقال وجه از طریق سامانه پایا، 15 میلیون تومان است. سامانه ساتنا نیز هیچ سقفی ندارد و برای مبالغ بالاتر استفاده میشود. البته برای انتقال پول بین بانکی میتوانید از چک بین بانکی نیز استفاده کنید که به علت پیچیدگی، کارمزد 5000 تومانی و خطرات مختلف، توصیه نمیشود.
انتقال وجه از طریق خودپرداز
از طریق خودپردازهای شبکه بانکی میتوان به کارتهای دیگر در هر بانکی، پول منتقل کرد. انتقال کارت به حساب نیز ممکن است و تنها محدودیت آن است که باید از خودپردازهای بانک مبدا یا مقصد استفاده نمایید. سقف تراکنش از طریق خودپرداز، روزانه سه میلیون تومان است. کارمزد آن نیز برای مبالغ زیر یک میلیون 500 تومان و برای مبالغ بالاتر، به ازای هر یک میلیون، 200 تومان اضافه میشود. البته دقت کنید که برای انتقالهای درون بانکی از طریق خودپرداز، سقف 10 میلیون تومان در نظر گرفته شده است؛ همچنین این نوع انتقال، کارمزد ندارد.
انتقال وجه از طریق اینترنت
با رواج بانکداری الکترونیکی، انتقال وجه از طریق اینترنت با استفاده از کارت یا به شیوههای پایا و ساتنا امکانپذیر شده است. برای این کار باید از طریق اینترنت بانک خود یا از طریق اپلیکیشنهای واسط اقدام نمایید. انتقال وجه اینترنتی به صورت کارت به کارت، کارت به حساب و حساب به کارت ممکن است.
اینترنت بانک های مختلف برای انتقال وجه
بانکهای متعددی، خدمات انتقال وجه را در قالب اینترنت بانک ارائه میدهند. در ادامه لیستی از اینترنت بانکهای مختلف را آوردهایم:
اینترنت بانک قرض الحسنه مهر ایران
حواله ساتنا چیست؟
حواله ساتنا برای انتقال مبالغ بالای 15 میلیون تومان به حسابهای مختلف درون و بیرون بانکی کاربرد دارد. دارندگان انواع حسابهای جاری، پسانداز و مدتدار، میتوانند برای انتقال وجههای با مبلغ بالا، به جای چکهای بین بانکی از حواله ساتنا استفاده کنند. لازم به ذکر است، ساتنا سرواژه عبارت «سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی» میباشد.
مدت زمان انتقال ساتنا
مدت زمان انتقال وجه در روش ساتنا بین 2 ثانیه تا 20 دقیقه است. این نوع انتقال وجه کارمزدی نیز ندارد. علت این امر تشویق افراد به استفاده از روشهای الکترونیکی و کاهش مراجعات به بانک است.
نحوه درخواست حواله ساتنا
برای درخواست انتقال ساتنا، دو راه پیش رو دارید:
- مراجعه به اینترنت بانک مبدا یا اپلیکیشن بانکی برای ثبت درخواست ساتنا
- مراجعه حضوری به شعبه بانک مبدا و تکمیل فرم انتقال ساتنا
توجه نمایید که در هر دو روش، برای تکمیل فرم نیاز به شماره شبای حساب مقصد دارید. شناسه حساب بانکی ایران که به اختصار «شبا» نامیده میشود، شماره ای است ۲۴ رقمی که یک حساب بانکی را به صورت منحصر به فرد در تمام نظام بانکی ایران مشخص می کند. پیش از انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا، دریافت شماره شبا را از طریق وب سایت بانک یا خودپرداز الزامی است.
تفاوت ساتنا و پایا چیست؟
حواله پایا نیز مانند ساتنا، برای انتقال وجه بین بانکی با استفاده از شماره شبا استفاده میشود. تفاوت ساتنا و پایا در سقف وجه انتقالی و مدت زمانی است که این انتقال طول میکشد. در سیستم ساتنا، فرایند انتقال وجه، نیم ساعته انجام میگیرد ولی در سیستم پایا انجام کامل پرداختی و جابجایی وجه بین یک تا دو ساعت زمان میبرد.
طبق اعلام بانک مرکزی، تسویههای پایا، دو بار در روز انجام میگیرد. با سامانهی پایا، انتقال وجه از سپردهی شما در بانک به حسابهای متمرکز سایر بانکها حداکثر تا ۲۴ ساعت و به حسابهای غیرمتمرکز دیگر بانکها حداکثر تا ۴۸ ساعت انجام میشود. در مقابل، انتقال وجه ساتنا تنها در ساعات اداری بانکها صورت میگیرد و در صورتی که پس از ساعات اداری، درخواستی را ثبت کنید، به روز بعد موکول میشود. همان طور که اشاره شد، انتقال وجه ساتنا هیچ سقفی ندارد؛ اما برای انتقال وجه پایا، سقف 15 میلیون تومانی در نظر گرفته شده است.
پرداخت یار پیپینگ سعی کرده تا با ارائهی سرویسهای متنوع، محدودیتهای موجود در نظام پرداختی را از بین ببرد و شما عزیزان بتوانید در هر لحظه از شبانه روز و به صورت آنی، تا سقف 50 میلیون تومان انتقال وجه داشته باشید. علاوه بر این، سرویسهای متنوعی مانند فاکتور آنلاین یا اپلیکیشن فاکتور، به شما در مدیریت حساب کسبوکارتان کمک خواهد کرد.
ارسال نظر