حواله پایا چیست؟ سیستم انتقال وجه پایا چیست؟
سیستم انتقال وجه پایا یک سیستم انتقال وجه سریع و مطمئن است که قوانین و مقررات خاص خود را دارد؛ با دانستن این قوانین میتوانید به راحتی فرآیند دریافت و پرداخت پول خود را سازماندهی کنید. سیستم انتقال وجه پایا مختصر عبارت (پایاپای الکترونیک) است که از عبارت انگلیسی Automated Clearing House که به اختصار ACH گفته میشود، گرفته شده است.
به عبارت ساده بانکها و شرکتهای فین تک با کمک پایا که یک نوع حواله بین بانکی است، تبادلات بین بانکی مشترک خود را به صورت الکترونیک انجام میدهند. سامانه پایا زیر نظر بانک مرکزی بوده و از قوانین این نهاد پیروی میکند.
امکان واریز و انتقال وجه از یک حساب در یک بانک به یک یا چند حساب دیگر در سایر بانکها و برداشت مستقیم وجه یا همان انتقال وجه از یک یا چند حساب در بانکهای مختلف به یک حساب در بانک مبدأ از مهمترین مزایای پایا به شمار میآید.
سامانه اتاق پایاپای الکترونیکی که به زبان ساده پایا نامیده میشود، وظیفه مکانیزه کردن پرداختهای خرد بین بانکی با تعداد محدود برای مشتریان را برعهده دارد.
بانک مرکزی با پیاده سازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است. مشتریان بانکها با استفاده از پایا میتوانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله کنند.
دستور العمل بانک مرکزی جهت کنترل دقیقتر معاملات پولی و فراهم آوردن زمان و امکانات لازم برای رهگیری تراکنشها، جلوگیری از انجام انتقالات مشکوک به کلاهبرداری و پولشویی یا فیشینگ و از میان برداشتن زمینه سوء استفاده از زیرساختهای پرداخت و تسویه برای فعالیتهای سوداگرانه اجرایی شده است.
سامانه انتقال وجه پایا چیست و چگونه کار می کند؟
پایا زیر ساخت اصلی نقل و انتقالات پولی بین بانکی حسابی انبوه است و به همین دلیل ستون فقرات حواله ها و نقل و انتقال وجه بین بانکی را تشکیل میدهد. پیپینگ به دلیل امنیت و سهولت این سامانه با کمک پایا کار انتقال وجه کاربران خود را انجام می دهد. مهمترین مزیت استفاده از سیستم پایا این است که با استفاده از آن میتوان در یک تاریخ معین به حساب افراد مختلف پول واریز کرد اما فراموش نکنید انتقال وجه در سامانهی پایا به صورت آنی نبوده و به مقداری زمان نیاز دارد.
این شما هستید که تعیین میکنید در چه تاریخی پول از حساب شما کسر شده و به حساب دیگری منتقل گردد. حسابی که قرار است پول به آن حساب منتقل شود، نیازی نیست لزوماً در بانکی باشد که شما در آن حساب دارید.
درصورتیکه شما یک تاریخ برای کسر شدن پول از حساب خود و انتقال آن به حساب دیگر، تعیین کرده باشید، با فرارسیدن آن تاریخ عملیات بانکی به صورت خودکار انجام میشود.
سقف حواله پایا | ساعات جدید انتقال وجه پایا 99
در حال حاضر تسویههای پایا با سقف 50 میلیون تومان (سقف حواله پایا) و در سه سیکل زمانی انجام میگیرد؛ این سیکلها عبارتند از:
- ساعت 3:45 بامداد
- ساعت 10:45 صبح
- ساعت 1:45 بعدظهر یعنی 13:45
قابل ذکر است، در روزهای تعطیل رسمی، شروع چرخه انتقال وجه پایا از ساعت 13:45 است.
قوانین انتقال وجه در سامانه پایا
برای اینکه به راحتی بتوانید وجه خود را از طریق پایا انتقال دهید لازم است، از قواین زیر مطلع باشید:
لزوم در اختیار داشتن شماره شبا برای انتقال وجه در پایا
انتقال وجه در سیستم پایا با کمک شماره شبا انجام میگیرد. شناسه حساب بانکی ایران که به اختصار «شبا» نامیده میشود، شماره ای است ۲۴ رقمی که یک حساب بانکی را به صورت منحصر به فرد در تمام نظام بانکی ایران مشخص می کند. پیش از انتقال وجه از طریق سامانه پایا دریافت شماره شبا را از طریق وب سایت بانکتان الزامی است.
زمان انتقال وجه در سامانه پایا
با سامانهی پایا، انتقال وجه از سپردهی شما در بانک به حسابهای متمرکز سایر بانکها حداکثر تا ۲۴ ساعت و به حسابهای غیرمتمرکز دیگر بانکها حدکثر تا ۴۸ ساعت انجام میشود.
به دستور بانک مرکزی کلیه تراکنشهای تحت سامانه پایا در راستای مبارزه با پولشویی، در روزهای تعطیل انتقال وجه انجام نمی شود. پیپینگ از این مقررات پیروی میکند و از این رو تسویه اکانتهای تجاری ما هم از زمان درخواست بین ۱۶ تا ۴۰ ساعت بعد انجام میگیرد.
راههای استفاده از پایا
برای استفاده از پایا شما یا باید به صورت حضوری به شعب بانک خود مراجعه کنید یا از طریق وب سایت بانکتان اقدام کنید. که البته مراحل پیچیده و زمان بری دارد.
پیپینگ و پایا
پیپینگ سعی کرده دشواری های نظام پرداخت بانکی و سامانه انتقال وجه پایا را از میان بردارد در این راستا تلاش کردهایم سیستم دریافت و پرداخت وجه را برای کاربران ساده سازی کنیم و شما تنها با یک بار ثبت نام در پیپینگ به راحتی می توانید از امنیت پایا در کنار سرعت و سادگی پیپینگ به صورت همزمان استفاده کنید.
پیپینگ همچنین امکانات متعددی را برای کاربران شخصی و سازمانی فراهم آورده که می توانند به سادگی در کنار دریافت و پرداخت وجه بدون نیاز به در اختیار قراردادن اطلاعات بانکی شان از سیستم فاکتورآنلاین، اپلیکیشن پیپینگ و یا وب سرویسهای پیپینگ استفاده کنند.
چرا باید از سامانهی پایا استفاده کنیم؟
در نظر بگیرید شما صاحب یک کسبوکار با تعداد به نسبت زیادی کارمند هستید. برای پرداخت حقوق و مزایای ماهانهی آنها نیاز به حسابداری دقیق و پرداخت به موقع مبالغ مورد نظر دارید. برای پرداخت پول به آنها باید شماره حساب تک تک آنها را بگیرید و به صورت دستی اقدام به پرداخت کنید. در این فرایند نیاز به زمان بسیار زیاد و هزینههای رفتوآمد و همچنین دقت بالایی دارید. حال تصور کنید تعداد کارمندان شما بیش از ۱۰۰ نفر باشد!
روش دیگر این است که با یک بانک قرارداد ببندید و از او بخواهید این کار را برایتان انجام دهد. در این صورت مجبور هستید از همهی کارمندان شرکت خود یک شماره حساب از بانک واحد طلب کنید. در این حالت نیز کارمندان شما اگر حسابی در آن بانک نداشته باشند باید برای یک کار جزئی در یک بانک جدید حساب باز کنند. سامانهی پایا همهی این مشکلات را حل میکند.
با استفاده از سامانهی پرداخت الکترونیکی پایا میتوانید برای پرداختیهای خود برنامه ریزی کنید و در زمان مقرر حقوق ذینفعان کسبوکار خود را بپردازید. در این روش طبق قراردادهای از پیش امضا شده توسط طرفین، در زمان مورد نظر و با نظم دلخواه خودتان، دستمزد افراد را پرداخت میکنید. به این ترتیب، افراد نیاز نیست حساب بانکی جدید بسازند و میتوانند با این سامانهی جامع پرداختی، از طریق حسابهای مختلف در سایر بانکها نیز اقدام به اخذ مبالغ دریافتی خود کنند.
خدمات حواله پایا چیست؟
سامانهی پایا خدمات متنوع برداشتی و واریزی به مشتریان ارائه میکند. شما میتوانید با استفاده از این سامانه به طور مستقیم پولی به حساب خود واریز، یا از آن برداشت کنید. در واقع به بانک اجازه میدهید در تاریخهای از پیش تعیین شده، از سایر حسابها و بانکها به حساب شما پول واریز کند و یا در زمانهای مشخصی به سایر حسابها و بانکها پرداختهای منظمی با برداشت از حساب خود داشته باشید.
اگر قصد واریز مستقیم پول به سایر حسابها در زمانهای مشخص داشته باشید خدمات پایا کاربرد دارد؛ برای مثال: وقتی میخواهید به کارمندانتان حقوق، دستمزد و کارانه بدهید، برای پرداخت سود سهام و اوراق بهادار، برای پرداخت اجاره بها، پرداخت اقساط کالاها و اجناس خریداری شده، پرداخت بدهکاری شخصی و انفرادی و یا کسبوکارهای کوچک محلی با تعداد اندکی کارمند.
در آن سوی ماجرا اگر شخصی یا ارگانی از شما پول طلب دارد و میخواهد برداشت مستقیم از حسابتان داشته باشد، میتوانید با آنها توافق کنید و این مبلغ به صورت پایا و الکترونیکی با کمترین هزینه و اتلاف وقت صورت بگیرد. در این صورت در زمانهای مشخصی مبلغ مورد نظر از حساب شما کسر خواهد شد. برای مثال: برداشت اجارهی مسکن، برداشت قبوض آب، برق، تلفن و … ، برداشت شهریهی ماهانهی مدارس و دانشگاهها، برداشت اقساط وامهای دریافتی، پرداخت مالیات، عوارض و حق بیمه، پرداخت حق عضویت در رسانههای خبری و فضای مجازی اشتراکی، پرداخت حق عضویت در انجمنهای مختلف، پرداخت قسط وامهای قرضالحسنهی محلی و بسیاری دیگر از پرداختهای ماهانه.
حواله پایا چه مزیتهایی دارد و چه مشکلاتی از کاربران برطرف میکند؟
انتقال پایا ویژگیها و مزایای بسیاری دارد. بعضی از مزایای این نوع انتقال به خاطر ماهیت الکترونیکی بودن آن است؛ برای مثال با استفاده از این سامانه دیگر نیازی به رفتوآمدهای اضافی به بانک ندارید و در مصرف سوختهای فسیلی و آلودگی هوا نیز تاثیر میگذارد. همچنین در زمان خود صرفه جویی میکنید و نیازی به ایستادن در صف بانک ندارید. بعضی دیگر از ویژگیهای حوالهی پایا منحصر به فرد است و آن را از سایر پرداختهای الکترونیکی متمایز میکند. با استفاده از این حواله نیازی به افتتاح حساب در چندین بانک ندارید و میتوانید حوالههای خود را از هر بانکی که از قبل در آن حساب داشتهاید پیگیری کنید. پرداخت و یا برداشت منظم ماهیانه از حساب نیز از دیگر خدمات سامانهی پایا است که در مدیریت مالی به شما کمک میکند. این نوع انتقال وجه نیاز به استفاده و حمل چکهای بانکی را از میان برمیدارد و دیگر نگران سرقت چکهای بانکی خود نخواهید بود. این مسئله همچنین باعث میشود نیازی به چاپ بیرویهی کاغذ نباشد و امنیت تراکنشها بالا رود.
ارسال نظر